BALSEMING OF INVRIEZEN.
Wat gebeurt er met ons lichaam, geest en ziel, indien we ons laten  balsemen of invriezen, zoals wat mensen momenteel van plan zijn?
Bij balseming of invriezen komen we voor dezelfde problemen te staan, die niet mis zijn.
Als uw dierbare overlijd, hebt u kans dat de uitvaartverzorger de nabestaanden vraagt, om het lichaam licht te balsemen, zodat het tot de uitvaart er uit blijft zien net als toen de overledene nog leefde.  De tekenen van de dood worden daarmee weggewerkt.
Indien de mens wist welke negatieve gevolgen dit voor de overledene zou hebben, zou er niet meer gebalsemd worden.

Vroeger kende men alleen de volledige balseming tot mummie.
Tegenwoordig gebruikt men ook andere vormen, zoals, men spuit conserverende vloeistof in het lichaam zodat het ontbindingsproces wordt vertraagd. Bij een mummie wordt dit zelfs volledig stilgelegd.
In de boeken van Jozef Rulof wordt duidelijk uitgelegd wat er na het sterven gebeurd. Tijdens en na ons sterven trekken we ons gevoel uit ons lichaam terug, om met dat gevoel een volgend leven op te bouwen. In het Hiernamaals of later weer op Aarde. Wanneer die ontbinding op een natuurlijke wijze plaats vind, komen we vanzelf vrij.  Door balseming of invriezen komen we niet vrij van ons lichaam. Met andere woorden we blijven aan ons lichaam vastzitten.

Door de balseming, blijft er levensenergie in het lichaam vastzitten die de ziel nodig heeft voor het verder gaan.
De ziel zit geestelijk aan het lichaam vast zolang het lichaam niet oplost.
U mist iets van uw eigen leven, uw leven versnipperd.
De gevolgen in een volgend leven zijn, u bent lichamelijk zwak, u hebt dan misschien maar 40 of 50 procent van uw kracht.
De geestelijke leraar van Jozef Rulof, Meester Zelanus, legt het als volgt uit:
Het dagbewustzijn van de mens in zijn nieuwe incarnatie kan niet volledig opgebouwd worden door het gemis aan gevoelsbewustzijn, dat nog aan uw lichaam op Aarde vastzit.
Dit is het kort samengevat en waarom zouden we ons laten invriezen, als we weten dat het leven verder gaat?
Als er geen ziektes op Aarde waren en geen Oorzaak en Gevolg of Karma, dan zou ons leven op Aarde maximaal 157 jaar duren en niet langer.
Dus, volkomen onbewuste mensen gaan tot zulke extreme dingen als invriezen over.
Mensen die weten dat het leven eeuwig is, zullen zich wel honderd keer bedenken voor ze hier tot over gaan.
Henk Roesink.

counter free
Google Analytics Alternative