DE MENS WIKT, MAAR GENE ZIJDE BESCHIKT.
Graag wil ik u allen het verhaal vertellen hoe de Stichting Wayti in het bezit is gekomen van schilderijen van Jozef Rulof uit Amerika. Ludo Vrebos, de voorzitter van de stichting vertelde dit op de schilderijententoonstelling in Vlissingen op 6,7, en 8 juli 2012.De Stichting kreeg bericht vanuit Amerika – een aantal jaren geleden -- dat een zoon van Anton Rulof 77 schilderijen aanbood om aan de stichting te verkopen.

Hij wou daar ongeveer 100.000 euro voor ontvangen. Ze bleken in zo’n slechte staat te zijn, dat de renovatie van de schilderijen ook nog eens 100.000 euro zou kosten. Daar de stichting nooit geen schilderijen opkoopt, zaten ze met een probleem. Geld hiervoor hadden ze niet. Zeven dagen nadat de stichting dit aanbod kreeg, kwam er bericht vanuit Canada, dat iemand de stichting een schenking van 200.000 euro had nagelaten.

Toen konden ze de schilderijen opkopen en laten renoveren, zodat ook dit werk van Jozef Rulof niet verloren zou gaan.Zo ziet u maar weer, als het nodig is, komt de oplossing vanzelf vanaf Gene Zijde.
Henk Roesink.


counter free
Google Analytics Alternative