‘OUDE MAN.’‘
In een periode dat ik niet lekker in mijn vel zat, had ik last van een hardnekkige terugkerende droom. Het ging over een oude man die aan mijn bed stond en me aankeek; zo realistisch dat het bijna eng was. Ik droomde niet alleen over hem, ik kon zijn aanwezigheid ook echt voelen. Maar als ik hem vroeg wat hij wilde, zei hij niets. Toen kwam er een positieve wending in mijn leven: ik ontmoette een nieuwe liefde, Mark.

Alles met hem was nieuw en spannend, zo ook de eerste keer dat hij bleef slapen. De volgende morgen was hij nogal afwezig. Stilletjes en in gedachten verzonken zat hij tegenover mij aan de keukentafel en ik vroeg hem war er aan de hand was. Mark had gedroomd over een oude man, zei hij. In zijn droom, die meer als realiteit voelde, hadden ze lang gesproken. De man had hem verteld dat hij mijn opa was die ik nooit had gekend, en dat hij de opdracht had om op mij te passen.

Maar het was nu Marks taak om voor mij te zorgen, was de boodschap, want opa was moe en moest verder. Mark omschreef precies dezelfde oude man die mij zo vaak ’s nachts had bezocht – terwijl ik hem nooit over mijn dromen had verteld. Vanaf die dag is de oude man weggebleven.’
Marieke.counter free
Google Analytics Alternative