TOEVAL BESTAAT NIET.
Dat toeval niet bestaat en dat we in zekere zin geleid worden, dat is voor ons wel vrij duidelijk. Ik heb het ook nog eens aan den lijve mogen ondervinden op 30 april 2009. Koninginnedag Apeldoorn. Tot 5 minuten voor de auto door het publiek heenreed stond ik al zo’n drie kwartier op die fatale plaats. Tot ik de "ingeving” kreeg mijn vrouw, zoon en vriend op te zoeken die iets verderop waren gaan staan. De drang was zo sterk dat ik er zonder verder bij na te denken aan toegaf en terug achter het dranghek op zoek ging naar hun. Een actie die volstrekt niet strookt met hoe ik normaal zou handelen.

Immers, een verworven prima plaats om foto’s te maken (een grote hobby van me) net voor het belangrijkste moment daar is, zomaar opgeven omwille van een achteraf onzinnige reden is niks voor mij. Ze stonden gewoon zo’n 50 meter verderop en iedereen heeft mobiele telefoons dus waar dat idee plotseling bij me vandaan kwam om ze ineens te gaan opzoeken... Duidelijk ingegeven gekregen met een andere reden.  Even later bleek namelijk dat de plek waar ik had gestaan iemand anders was gaan staan die net was aan komen fietsen en een even paar foto’s wilde maken. Hij stond daardoor op de plaats waar ik van wegging en daarmee precies op de plaats waar de auto met Karst Tates door het publiek heen kwam rijden. Hij werd dus vol geraakt en overleed later in het ziekenhuis. 
 
Het was dus nog niet mijn tijd en wel de zijne. Ik werd dit voorjaar getriggerd door een oproep in de krant om mijn verhaal naar de krant op te sturen, waar ze om getuigenverhalen vroegen. Het was nu immers 5 jaar geleden. Ik dacht dat het voor een artikel was en stuurde mijn verhaal in. Tot mijn grote verbazing is mijn verhaal geplaatst, letterlijk, maar niet in de krant! Ook zonder verder contact vooraf (wat ik wel had verwacht in een boek dat erover is uitgegeven.

En daar kwam ik pas weer achter toen de producer van het TV programma "Zwaailicht” van de KRO TV mij belde en zei onder de indruk te zijn van mijn verhaal. En of ik mee wilde werken aan een TV programma wat erover werd gemaakt. Ik was erg verbaasd en eerst boos, omdat mijn verhaal zomaar in een boek was geplaatst. Er over nadenkend kwam ik tot de conclusie dat het zo heeft moeten zijn en ik met dit verhaal waarschijnlijk naar buiten moest komen om mensen te laten nadenken dat er wel meer is dan wat zij geloven of denken. Ik heb dus meegewerkt en het programma "Zwaailicht” wordt uitgezonden door de KRO, morgen zaterdag 15 november om 18u00 op Nederland (NPO tegenwoordig) 2.U kunt dit programma altijd terug zien op uitzending gemist.
Marc.Google Analytics Alternative