GEWELD IN ONZE SAMENLEVING.
Op radio, televisie en in de krant, zie, lees en hoor je het dagelijks. Hulpverleners en politie worden bedreigd door volwassenen en kinderen die vaak nog geen achttien jaar zijn. Iedereen maar roepen, hoe valt dit nog te stoppen! Zelfs psychiaters en psychologen weten direct de oplossing niet.De jongeren worden door de ene als schuldigen aangewezen, terwijl anderen het op het bordje van de ouders neerleggen, dat het zover is gekomen.Om de oorzaak van dit alles te achterhalen is vrij simpel, maar hoe dat nu  te stoppen is een groot probleem.Laten we eens even een aantal jaren terug gaan in de tijd, toen dit nog weinig speelde.Vroeger toen ik zelf jong was, bedacht ik me wel honderd keer om rotzooi en vernielingen te gaan schoppen.Het gezag over de jeugd en kinderen is totaal verdwenen. De volgende oorzaken spelen daar een grote rol in.Het begint al op school. Als ik vergelijk, hoe het er nu op school aan toe gaat met vroeger, dan worden daar de eerste funderingen al gelegd voor verruwing in de maatschappij op later leeftijd.Het netjes met de armen over elkaar zitten in een klas is allang geschiedenis geworden. Iedereen hangt en doet maar. Een leraar of lerares mag kinderen niet meer corrigeren door een tik uit te delen, want anders staan de andere dag boze ouders op de stoep om hun ter verantwoording te roepen. Kijk eens wat er tegenwoordig op de televisie is!!!!Meer dan de helft van alle films gaat gepaard met geweld en het bloed spat vaak figuurlijk over het scherm. Moord en doodslag, het maakt niet uit, als het maar spannend is. 

Veel ouderen interesseert het geen moer of kinderen naar zulke films kijken, als ze maar rustig zijn en niet zeuren.En als je dan de Kijkwijzer raadpleegt, staat er vaak vanaf twaalf jaar.Kinderen kunnen amper lezen of schrijven, maar ze zitten vaak al wel achter een computer met spelletjes waar het geweld afspat. Je vijand neerschieten. Hoe meer je er neerhaalt, hoe hoger de score. Veel ouders denken dat dit onschuldige spelletjes zijn voor kinderen, maar daar zitten ze volkomen mis.Waar je op jonge leeftijd mee leert omgaan, daar blijft altijd wat van hangen.Is het u nu nog niet duidelijk, wie hoofdzakelijk de schuldigen zijn dat de jeugd zo is? Dan nu het volgende.Twee jaar lang heb ik een seizoenkaart gehad van een voetbalclub. Ik had extra een wat duurdere kaart gekocht om niet tussen schreeuwende jongeren te zitten, maar waar ik terecht kwam, was het net zo erg of nog erger.Ik zat tussen allemaal volwassen mensen, maar wat die allemaal uitkramen aan scheldwoorden tegen spelers en scheidsrechters, daar lusten de honden nog geen brood van.Ik dacht bij mezelf, moeten dat vaders zijn die hun kinderen netjes moeten opvoeden of kunnen opvoeden? 

Nee, daar achtte ik die mensen niet toe in staat. Zo die reageerden, daar steken hun kinderen ook zeker wat van op.Anderhalf jaar heb ik dit gescheld aan moeten horen, toen was ik het zat en dat was ook één van de redenen dat ik mijn seizoenkaart heb verkocht.Tot slot onze regering.Vrijheid van meningsuiting wordt er geroepen. Je mag schelden op een ander en overal voor uitmaken, zolang het maar niet aanzet tot haat of geweld. Zelfs enkele Kamerleden onthouden zich hier niet van. Alles mag toch gezegd worden, onder het mom van vrijheid van meningsuiting.En als ik dan zie hoeveel zetels zo’n partij op dit moment in de wacht zou slepen als er verkiezingen zouden zijn, dan is voor mij duidelijk hoe het gesteld is met de normen en waarden van een groot deel van onze bevolking.
Henk Roesink.counter free
Google Analytics Alternative